Vaste planten scheuren

Gepost in Tuinieren
Geplaats op dinsdag, 19 april 2016 om 20:05:31

Wanneer jij niet tevreden bent over je border, of je border groeit te ver uit en heb je geen overzicht meer? Dan kan ik me goed voorstellen dat je jouw borders eens lekker een keertje wil opfrissen. Dit is vaak ook goed te combineren met vaste planten scheuren. Deze actie kan je het beste in het voorjaar plannen, omdat je dan overzicht hebt. Als de temperatuur nog niet is opgelopen, kan je zelfs nog je vollegrond planten verplaatsen. Je border heeft ook het hele groeiseizoen weer de tijd om te herstellen. Als je dit later in het jaar gaat doen,is het beter om vollegrond planten niet meer verplaatsen, want de kans dat ze het overleven wordt bij opkomende temperaturen over het algemeen steeds kleiner.

Inventariseer eerst goed welke planten er in je tuin staan en welke grondsoort je hebt. Kijk goed welke vitaal zijn en welke je wilt behouden. Bepaal vervolgens wat je eventueel zou willen aanvullen. Maak dus een beplantingsplan. Weet je niet hoe dat moet, Vertiplant heeft Partners ( Hoveniers ) die alle ( verticale ) tuin vragen kunnen beantwoorden.

Zodra je het beplantingsplan af hebt, kan je na aanschaf van je extra planten de grond klaarleggen en je border opnieuw inplanten.

Uit te voeren in

Maart, April en Mei

Wilt u ook een gastblog plaatsen? Neem contact met ons op.

Vertiplant werkt samen met een uitgebreid netwerk van hoveniers waar u terecht kunt met al uw vragen over verticaal tuinieren. Zij zijn gespecialiseerd in het aanleggen en onderhouden van Vertiplant verticale tuinen, waardoor de beplanting goed groeit en bloeit.

Mede mogelijk gemaakt door: Vertiplant

Gerelateerde blog's

© 2016 vertiplant.nl / alle rechten voorbehouden / privacy policy / 6i © 2021 / Loaded in 0,1739 seconds