Kleine tuin inrichten

Gepost in Tuinieren / Projecten
Geplaats op woensdag, 8 juli 2015 om 20:38:20

Ook van een kleine tuin kun je een leuke tuin maken met veel beplanting én een zithoek. Met de volgende tips kun je alles in de tuin kwijt en lijkt deze nog groter.

In een kleine tuin kan meer dan je denkt. Door een slingerpad krijg je een ruimtelijk gevoel en er zijn zelfs kleine bomen die je in te tuin kunt planten.

Met een aantal eenvoudige tips kun je in een kleine tuin een gevoel van ruimte creëren. Leg bijvoorbeeld een slingerpad aan en plaats een Vertiplant Double om gedeelten van de tuin af te schermen. Je weet zo niet hoeveel tuin er nog achter de Vertiplant Double ligt, waardoor deze groter lijkt.

Werken in de hoogte, bijvoorbeeld met kleine bomen gaat ook goed in een kleine tuin. Kies wel voor een boom met een smalle en open kroon, zoals de Japanse sierkers zodat er zo min mogelijk schaduw in de tuin valt.

Wil je een kleine tuin optimaal benutten, dan is het handig om de tuin in gedachte helemaal te Bestraten en te bedenken welke plekken je niet gebruikt. Voor een zitplekje moet er wel een stuk bestrating liggen, maar direct naast het bankje kun je planten plaatsen. Kies voor planten die klein blijven en niet teveel in de breedte groeien.

Vertiplant Double

Vertiplant Double is een op zichzelf staande gevel, voorzien van vaste planten, kruiden, heesters, eenjarige, bollen en knollen. De Vertiplant Double beschikt over een irrigatiesysteem vloeibaar voedingsdoseersysteem en is volledig zelfvoorzienend.

Afmeting: 

Hoogte variabel tussen 180 cm en 240 cm inclusief hardhouten afwerkingslijst.
Breedte 135 cm inclusief hardhouten afwerkingslijst.
De afwerking door middel van een hardhouten lijst met een dikte van 9 cm.

Wilt u ook een gastblog plaatsen? Neem contact met ons op.

Vertiplant werkt samen met een uitgebreid netwerk van hoveniers waar u terecht kunt met al uw vragen over verticaal tuinieren. Zij zijn gespecialiseerd in het aanleggen en onderhouden van Vertiplant verticale tuinen, waardoor de beplanting goed groeit en bloeit.

Mede mogelijk gemaakt door: Vertiplant

Gerelateerde blog's

© 2016 vertiplant.nl / alle rechten voorbehouden / privacy policy / 6i © 2023 / Loaded in 0,0356 seconds