Verticaal tuinieren

Gepost in Projecten / Tuinieren
Geplaats op zaterdag, 22 augustus 2015 om 12:32:19

Is verticaal tuinieren een trend of de toekomst? Met deze vorm van tuinieren, gebruik je muren en gevels, de schutting of zelfs lostaande systemen om heesters en vaste planten te laten groeien. Systemen om verticaal te kunnen tuinieren kun je zelf maken maar ze zijn ook kant-en-klaar te koop. Als je weinig ruimte heb is verticaal tuinieren een efficiënte oplossing voor een tuin, want hierbij wordt optimaal gebruik gemaakt van de verticale ruimte.

voordelen:

Kleine ruimtes worden groen, denk aan balkons of ommuurde binnenplaatsen.

Een verticale tuin, of groen dak, werkt isolerend en bespaart dus energie.

Het werkt geluiddempend.

Een saaie muur of schutting wordt er een stuk vrolijker en groenen van.

Verticale tuin aanleggen

Wil je een verticale tuin aanleggen, denk dan aan het volgende:

Vertiplant heeft Partners ( Hoveniers ) die alle verticale tuin vragen kunnen beantwoorden, aanleggen en onderhouden op een dusdanige manier dat de beplanting goed groeit en bloeit.

Onderhoud

Het daadwerkelijke onderhouden na het aanleggen van een verticale tuin verschilt niet veel van horizontaal tuinieren. Ook hier zullen er planten zijn die het niet goed doen en je zult de samenstelling van planten af en toe moeten veranderen. Afhankelijk van het soort verticale tuin kunnen zaden en uitlopers zich gaan verspreiden, waardoor de verticale tuin er ieder jaar anders uit kan zien.

Volg ons ook op facebook

www.facebook.com/vertiplant

een pagina over verticaal tuinieren.

Wilt u ook een gastblog plaatsen? Neem contact met ons op.

Vertiplant werkt samen met een uitgebreid netwerk van hoveniers waar u terecht kunt met al uw vragen over verticaal tuinieren. Zij zijn gespecialiseerd in het aanleggen en onderhouden van Vertiplant verticale tuinen, waardoor de beplanting goed groeit en bloeit.

Mede mogelijk gemaakt door: Vertiplant

Gerelateerde blog's

© 2016 vertiplant.nl / alle rechten voorbehouden / privacy policy / 6i © 2022 / Loaded in 0,1837 seconds