Planten op de werkvloer

Door: Jeffrey Plas | Website | Twitter | Facebook
Gepost in Gast blog
Geplaats op zondag, 8 oktober 2017 om 17:08:41

Planten op de werkvloer, waarom?

Tegenwoordig zijn heel veel kantoren bezig om hip en modern te worden om zo een goede werksfeer te creëren. Dit wordt op verschillende manieren bereikt. Bijvoorbeeld door middel van een nieuw kantoor, andere meubels en verbouwingen. Veel bedrijven vergeten echter dat het gebruik van planten op de werkvloer ook bij kan dragen aan het creëren van een goede werksfeer. Maar waarom zijn planten dan zo belangrijk voor een kantoor?

Luchtkwaliteit

De luchtkwaliteit op de werkvloer is vaak niet optimaal. De computer, printer en de airco zorgen voor een slechte luchtkwaliteit. Ze stoten bepaalde emissies uit die in de lucht komen en slecht voor je gezondheid zijn. Weinig zuurstof en een lage luchtvochtigheid dragen allemaal bij aan een slechte luchtkwaliteit. Vooral in tijden van kou is het belangrijk om deze op een goed niveau te houden.

 

Een plant kan ervoor zorgen dat de luchtkwaliteit stukken beter is. Planten nemen de slechte stoffen uit de lucht op en stoten bovendien zuurstof uit. Daarnaast gaat de luchtvochtigheid omhoog. Ideaal aangezien er vaak een lage luchtvochtigheid binnen kantoren is. Dit is een goede en natuurlijke manier van klimaatcontrole!

 

 

 

Bijkomende voordelen van groen op kantoor

 

Een plant doet meer dan alleen de kwaliteit van de lucht verbeteren. Uit onderzoek is gebleken dat planten bijdragen aan een stressvrije of minder stressvolle omgeving. Mensen die werken in een omgeving met planten ervaren minder stress dan wanneer ze werken in een omgeving zonder planten.

 

Een ander voordeel is dat planten veel irritante geluiden zoals lachende collega’s, het koffiezetapparaat of de printer dempen. Dit is te bereiken door planten op strategische positie te plaatsen.

 

 

Planten op een hip kantoor

Je kan heel creatief omgaan met planten op kantoor. Als je deze op een juiste manier gebruikt kan je een heel hip kantoor creëren. Denk dan bijvoorbeeld aan een grote muur die vol hangt met planten, hippe plantenbakken of mooie hangplanten aan het plafond.

 

Hierboven zie je een kantoor uit Rotterdam waar goed gebruik gemaakt is van planten in combinatie met een moderne inrichting en verlichting.

 

Waar wacht je nog op?

Planten zijn erg belangrijk voor een kantoor. Ze verbeteren de luchtkwaliteit, de sfeer en zorgen voor minder stress. In een modern en hip kantoor mogen planten niet meer ontbreken!

Wilt u ook een gastblog plaatsen? Neem contact met ons op.

Vertiplant werkt samen met een uitgebreid netwerk van hoveniers waar u terecht kunt met al uw vragen over verticaal tuinieren. Zij zijn gespecialiseerd in het aanleggen en onderhouden van Vertiplant verticale tuinen, waardoor de beplanting goed groeit en bloeit.

Mede mogelijk gemaakt door: Vertiplant

Gerelateerde blog's

 • Geplaatst op om
 • Hoe kweek je zelf een avocado boom?

  Gepost in Gast blog
  Complete handleiding!   Avocado’s worden steeds populairder. Aanvankelijk was een overheerlijke guacamole zo ongeveer de enige toepassing voor een avocado die bekend was. Natuurlijk is een goed
  Geplaatst op om
 • Contrast

  Gepost in Gast blog
  Contrast in de tuin J.J. Beljon schreef in zijn boek: Zo doe je dat, grondbeginselen van vormgeving, over contrast (een boek dat iedere ontwerper in zijn boekenkast zou moeten hebben staan): “Wij
  Geplaatst op om
 • Herfst

  Gepost in Gast blog
  In de herfst is veel te zien in de tuin, maar je moet het wel willen zien: Bladeren die verkleuren, twijgen die weer tevoorschijn komen en de moeite waard zijn om te zien (zoals Cornus, Euonymus en
  Geplaatst op om
 • Planten op de werkvloer

  Gepost in Gast blog
  Planten op de werkvloer, waarom? Tegenwoordig zijn heel veel kantoren bezig om hip en modern te worden om zo een goede werksfeer te creëren. Dit wordt op verschillende manieren bereikt. Bijvoorbeeld
  Geplaatst op om
 • Tijd voor verandering

  Gepost in Gast blog
  Buxus De Buxus is jarenlang gebruikt als geknipt element in tuinen, als haag of als boetseerwerk, in formele of informele tuinen. De Buxus stond in bijna elke tuin en was vrij probleemloos. Er waren
  Geplaatst op om
 • Planten scherm

  Gepost in Gast blog / Projecten
  Vertiplant ook in Roemenië. Afgelopenweek zijn er twee panelen geplaatst bij “Casa Careel”in Tranisu. Deze panelen zijn voorbeelden voor belangstellenden die een paneel willen aanschaffen in Roemenië
  Geplaatst op om

© 2016 vertiplant.nl / alle rechten voorbehouden / privacy policy / 6i © 2023 / Loaded in 0,0507 seconds