De beste kantoorplanten

Door: Jeffrey Plas | Website | Twitter | Facebook
Gepost in Gast blog
Geplaats op woensdag, 31 mei 2017 om 20:34:36

De beste planten voor op kantoor

Dat planten goed zijn voor het werkklimaat op kantoor dat is duidelijk. Planten dragen bij aan de productiviteit en zorgen voor minder hoofdpijn en minder last van droge ogen. Daarnaast helpen planten bij het verminderen van stress. Over de voordelen van planten op kantoor hebben wij al meerdere blogs geschreven.

De beste kantoorplanten

Deze planten komen het beste uit de test wat betreft luchtzuivering en zullen dan ook het beste presteren op kantoor. Het lijstje kan nog veel langer, maar wij hebben er een paar uitgekozen die opvallen en ook een representatieve uitstraling bieden voor op kantoor. Er zijn ook planten die weliswaar goed presteren, maar niet de uitstraling bieden voor een kantoor. Je ziet steeds vaker dat het gebruik van planten op kantoor belangrijker aan het worden is. Loop langs een willekeurig kantoorruimte in Amsterdam en je zult zien dat er veel planten worden gebruikt. Niet alleen in Amsterdam, maar bijvoorbeeld ook op kantoren in Nijmegen en Utrecht.

Phoenix roebelenii


Deze langzame groeier kan maar liefst 2 meter groot worden. De Phoenix roebelenii heeft maar weinig licht nodig en is op het gebied van luchtfiltering één van de beste in zijn soort.

Chlorophytum comosum

Deze “makkelijke” plant is een erg mooie en opvallende plant voor het kantoor. Naast de representatieve uitstraling is deze plant ook goed voor de luchtzuivering. De plant kan goed tegen een stootje en staat het liefst niet in de volle zon.

Sanseveria


Deze plant is niet voor niets in 2009 uitgeroepen tot studentenplant van het jaar. De Sanseveria heeft bijzonder weinig onderhoud nodig. In de winter kan deze plant gemakkelijk 6 tot 8 weken zonder water. In de groeiperiode is één keer per twee weken water geven aan te raden. Deze plant is uitstekend opgewassen tegen droge lucht. De Sanseveria heeft verder niet veel eisen wat betreft lichtintensiteit en geeft een professionele en toch wel oog pakkende uitstraling.

De Epipremnum aureum


De voornaamste reden waarom de Epipremnum aureum in dit lijstje staat is omdat deze plant in de top 10 staat van de meest luchtzuiverende planten. De huidmondjes op deze plant nemen de giftige stoffen op en vervoeren deze naar de wortels. Deze stoffen gebruikt de Epipremnum aureum daarna als voeding.

Onderhoud van planten

Waar het op kantoor regelmatig fout gaat met planten is dat ze niet goed worden onderhouden. Het is handig om één iemand verantwoordelijk te stellen voor het onderhoud van de planten. Zo zorg je ervoor dat de planten er altijd verzorgd uit blijven zijn en blijft je kantoor representatief.

 

Mocht er weinig tijd zijn voor het onderhoud of merk je dat het vaak wordt vergeten, zorg er dan voor dat er planten komen te staan die niet veel onderhoud nodig hebben. Vraag ook altijd om advies als je twijfelt waar de planten moeten staan. Het verschilt namelijk per plant hoeveel licht deze nodig heeft.

Wilt u ook een gastblog plaatsen? Neem contact met ons op.

Vertiplant werkt samen met een uitgebreid netwerk van hoveniers waar u terecht kunt met al uw vragen over verticaal tuinieren. Zij zijn gespecialiseerd in het aanleggen en onderhouden van Vertiplant verticale tuinen, waardoor de beplanting goed groeit en bloeit.

Mede mogelijk gemaakt door: Vertiplant

Gerelateerde blog's

 • Geplaatst op om
 • Hoe kweek je zelf een avocado boom?

  Gepost in Gast blog
  Complete handleiding!   Avocado’s worden steeds populairder. Aanvankelijk was een overheerlijke guacamole zo ongeveer de enige toepassing voor een avocado die bekend was. Natuurlijk is een goed
  Geplaatst op om
 • Contrast

  Gepost in Gast blog
  Contrast in de tuin J.J. Beljon schreef in zijn boek: Zo doe je dat, grondbeginselen van vormgeving, over contrast (een boek dat iedere ontwerper in zijn boekenkast zou moeten hebben staan): “Wij
  Geplaatst op om
 • Herfst

  Gepost in Gast blog
  In de herfst is veel te zien in de tuin, maar je moet het wel willen zien: Bladeren die verkleuren, twijgen die weer tevoorschijn komen en de moeite waard zijn om te zien (zoals Cornus, Euonymus en
  Geplaatst op om
 • Planten op de werkvloer

  Gepost in Gast blog
  Planten op de werkvloer, waarom? Tegenwoordig zijn heel veel kantoren bezig om hip en modern te worden om zo een goede werksfeer te creëren. Dit wordt op verschillende manieren bereikt. Bijvoorbeeld
  Geplaatst op om
 • Tijd voor verandering

  Gepost in Gast blog
  Buxus De Buxus is jarenlang gebruikt als geknipt element in tuinen, als haag of als boetseerwerk, in formele of informele tuinen. De Buxus stond in bijna elke tuin en was vrij probleemloos. Er waren
  Geplaatst op om
 • Planten scherm

  Gepost in Gast blog / Projecten
  Vertiplant ook in Roemenië. Afgelopenweek zijn er twee panelen geplaatst bij “Casa Careel”in Tranisu. Deze panelen zijn voorbeelden voor belangstellenden die een paneel willen aanschaffen in Roemenië
  Geplaatst op om

© 2016 vertiplant.nl / alle rechten voorbehouden / privacy policy / 6i © 2021 / Loaded in 0,1429 seconds