Planten op de werkvloer

Tegenwoordig zijn heel veel kantoren bezig om hip en modern te worden om zo een goede werksfeer te creëren.

Tegenwoordig zijn heel veel kantoren bezig om hip en modern te worden om zo een goede werksfeer te creëren. Dit wordt op verschillende manieren bereikt. Bijvoorbeeld door middel van een nieuw kantoor, andere meubels en verbouwingen. Veel bedrijven vergeten echter dat het gebruik van planten op de werkvloer ook bij kan dragen aan het creëren van een goede werksfeer. Maar waarom zijn planten dan zo belangrijk voor een kantoor?

Luchtkwaliteit

De luchtkwaliteit op de werkvloer is vaak niet optimaal. De computer, printer en de airco zorgen voor een slechte luchtkwaliteit. Ze stoten bepaalde emissies uit die in de lucht komen en slecht voor je gezondheid zijn. Weinig zuurstof en een lage luchtvochtigheid dragen allemaal bij aan een slechte luchtkwaliteit. Vooral in tijden van kou is het belangrijk om deze op een goed niveau te houden.

Een plant kan ervoor zorgen dat de luchtkwaliteit stukken beter is. Planten nemen de slechte stoffen uit de lucht op en stoten bovendien zuurstof uit. Daarnaast gaat de luchtvochtigheid omhoog. Ideaal aangezien er vaak een lage luchtvochtigheid binnen kantoren is. Dit is een goede en natuurlijke manier van klimaatcontrole!

Bijkomende voordelen van groen op kantoor

Een plant doet meer dan alleen de kwaliteit van de lucht verbeteren. Uit onderzoek is gebleken dat planten bijdragen aan een stressvrije of minder stressvolle omgeving. Mensen die werken in een omgeving met planten ervaren minder stress dan wanneer ze werken in een omgeving zonder planten.

Een ander voordeel is dat planten veel irritante geluiden zoals lachende collega’s, het koffiezetapparaat of de printer dempen. Dit is te bereiken door planten op strategische positie te plaatsen.

Planten op een hip kantoor

Je kan heel creatief omgaan met planten op kantoor. Als je deze op een juiste manier gebruikt kan je een heel hip kantoor creëren. Denk dan bijvoorbeeld aan een grote muur die vol hangt met planten, hippe plantenbakken of mooie hangplanten aan het plafond.

Hierboven zie je een kantoor uit Rotterdam waar goed gebruik gemaakt is van planten in combinatie met een moderne inrichting en verlichting.

Waar wacht je nog op?

Planten zijn erg belangrijk voor een kantoor. Ze verbeteren de luchtkwaliteit, de sfeer en zorgen voor minder stress. In een modern en hip kantoor mogen planten niet meer ontbreken!

deel dit bericht:

Ook interessant:

Ik wil meer informatie over VertiPlant

Als je na het lezen enthousiast bent geworden en graag met ons in gesprek gaat over je eigen VertiPlant project, laat dan hier je gegevens achter. We nemen dan graag zo snel mogelijk contact met je op!