Tijd voor verandering

Buxus

De Buxus is jarenlang gebruikt als geknipt element in tuinen, als haag of als boetseerwerk, in formele of informele tuinen.

De Buxus stond in bijna elke tuin en was vrij probleemloos. Er waren wel al wat ziektes en/of aantastingen die hij kon krijgen (bv. dopluis, bladvlekkenziekte, buxusbladvlo, topmijt, spint, voetrot), maar sinds de komst van de Buxusschimmel en de Buxusmot, is de Buxus nog maar moeilijk te redden. In vele tuinen is de Buxus daarom reeds verwijderd.

Andere in vorm te knippen alternatieven zijn er wel, maar zijn toch net iets anders qua beeld, groeisnelheid, bodemtolerantie e.d.

Nieuwe mogelijkheden, of uitdagingen, zijn er echter volop, maar de knop moet even om. We moeten wat dit betreft wat meer out of the box-denken:

Maak een wintergroen haagje van Carex, Liriope of Bergenia (deze hoef je ook niet te knippen), maak een bloemrijk haagje van Fuchsia of Spiraea of maak bollen van Hedera arborescens of Berberis.

Ga de uitdaging aan! Tijd voor verandering!

deel dit bericht:

Ook interessant:

Ik wil meer informatie over VertiPlant

Als je na het lezen enthousiast bent geworden en graag met ons in gesprek gaat over je eigen VertiPlant project, laat dan hier je gegevens achter. We nemen dan graag zo snel mogelijk contact met je op!